Acasă > Administrare continut > Cum organizezi informatiile si fotografiile de produse

Cum organizezi informatiile si fotografiile de produse

martie 16th, 2009

Daca administrezi un magazin cu sute sau mii de produse s-ar putea sa gasesti utile aceste recomandari:

 1. Creeaza cate un director pentru fiecare categorie de produse, denumit dupa categoria de produs. Ex.: Televizoare LCD
 2. Denumeste pozele de produs dupa codul de produs. Daca ai un produs cu codul ABC denumeste poza lui abc.jpg.
 3. Daca ai mai mult de o poza/produs foloseste un sufix in denumire. Ex.: poza principala se va numi abc.jpg iar celelalte abc__1.jpg, abc__2.jpg
 4. Daca lucrezi cu fisiere CSV sau alt tip de fisiere de import/export salveaza-le in acelasi director cu pozele.
 5. Daca ai fisiere originale pe care trebuie sa le prelucrezi inainte de import in magazin, pastreaza-le intr-un director separat (ex. originale), denumite tot dupa codul de produs. Astfel, daca maine va trebui sa refaci/reimporti toate imaginile la alta dimensiune, vei sti unde sa gasesti originalele.

Atunci cand vei avea nevoie sa gasesti o imagine va fi usor sa o cauti in directorul denumit dupa categoria de produs folosind codul de produs pentru a o identifica rapid. Imagineaza-ti altfel cum ar fi sa cauti intre 200 de poze denumite ‘poza 1 lcd.jpg’, ‘televizor lg 4234.jpg’ etc.

Popular: 1%

Administrare continut ,Vrei sa primesti informatii doar pentru abonati si notificari atunci cand public un nou articol? Aboneaza-te* = camp obligatoriu

powered by MailChimp!
 1. eduard
  eduard
  iulie 27th, 2009 la 20:19 | #1

  Crezi ca ar trebui adaugate sub forma de sufix si o descriere mai relevanta la foto pentru a fi indexate dupa nume la google fotografii?

 2. iulie 27th, 2009 la 21:06 | #2

  Recomandarile de mai sus sunt pentru stocarea fisierelor la tine pe computer, astel incat sa gasesti usor ceea ce cauti. Atunci cand pui imaginea online o poti denumi cum vrei tu, insa personal recomand folosirea atributului ‘alt’.

 1. Nici un trackbacks momentan.