Acasă > Planificare, Solutie tehnica > Si totusi… cat ma costa sa deschid un magazin electronic?

Si totusi… cat ma costa sa deschid un magazin electronic?

martie 21st, 2011

M-am intalnit astazi cu cineva care are un magazin deschis de aproximativ 3 luni, are ceva trafic (50-100 de vizitatori/zi) dar pana acum a primit o singura comanda.

Dupa ce ne-am uitat un pic impreuna la site a fost destul de clar ca sunt probleme majore de usability si ca trebuie luat totul cam de la zero.

Fiind ‘impresionat’ de performantele celui care le facuse site-ul – cosul de cumparaturi pus undeva aproape de footer, butoane albe pe fond alb, zero informatii despre stocuri si termene de livrare, linkuri de pus in cos (in loc de butoane) etc. am intrebat de curiozitate cam cat a costat acel site. Raspunsul a fost… 100 de euro.

100 de euro e mult prea scump

In primul rand pentru ca sunt 100 de euro aruncati. Trebuie sa refaca totul de la zero, inclusiv designul si probabil administrarea ca sa poate oferi informatiile relevante pentru cumparatori, acolo unde sunt necesare, nu doar in ‘Termeni si conditii’.

In al 2-lea rand pentru ca sunt 3 luni cu stocuri nevandute si bani blocati (firma importa direct acele produse). 3 luni in care puteau sa castige ceva experienta in comert electronic interactionand cu clientii. Puteau sa ‘intre in ritm’ si sa descopere ce le place si ce nu la sistemul de administrare. Puteau sa isi formeze o mica baza de clienti.

Nu in ultimul rand pentru ca acum trebuie sa traga aer in piept si sa o ia de la capat. Back to square one fara nicio garantie ca data viitoare va fi mai bine.

Dar daca 100 de euro e tot ce pot investi intr-un magazin online?

  • Alege o solutie gratuita gen OS COmmerce, Magento etc. Cumpara un template de banii astia si pregateste-te sa investesti mult timp.
  • Nu planui sa renunti la serviciul actual sau sa traiesti din magazin mai devreme de 12 luni in care va trebuie sa te ocupi intens de asta.
  • Cauta un partener cu bani care sa completeze timpul tau. Mai devreme sau mai tarziu timpul nu va mai fi suficient.

Si totusi… cat ma costa sa deschid un magazin online?

  • Daca alegi un magazin online la cheie creat de Site Lab bugetul minim de pornire este de 479 euro+TVA (abonamentul pe 6 luni+realizarea unui template).
  • Daca alegi alte solutii platite bugetul poate fi ceva mai mic sau mult mai mare.
  • Daca alegi o solutie gratuita te poti incadra si in 100 de euro dupa cum am aratat mai sus.

De retinut totusi ca nu recomand niciodata o solutie custom creata de la zero decat daca bugetul este extrem de consistent si cel care face specificatiile stie EXACT ce vrea. Exact la modul ca are si capturi de ecran referitoare la cum va arata interfata de administrare, cum vor arata paginile din magazin etc. Si chiar si atunci e de preferat sa se plece de la o platforma deja existanta care sa fie modificata conform cerintelor. Pentru ca astfel se evita bugurile inevitabile care apar la ceva creat de la zero.

Inca ceva. Nu uita ca pretul unui magazin electronic nu este NICIODATA cel platit initial. Vei avea de platit ore suplimentare de programare daca vrei modificari. Si vei avea costuri de operare reprezentate de salariile celor care folosesc aplicatia. Un sistem de administrare greu de folosit te poate costa sute sau chiar mii de euro pe luna in plus atunci cand afacerea se dezvolta.

Popular: 2%

Planificare, Solutie tehnica ,Vrei sa primesti informatii doar pentru abonati si notificari atunci cand public un nou articol? Aboneaza-te* = camp obligatoriu

powered by MailChimp!
  1. Nu exista comentarii.
  1. Nici un trackbacks momentan.